IP camera

Een IP camera (IP staat voor: internet protocol) is een beveiligingscamera. Deze camera maakt via het computernetwerk gebruik om opgenomen videobeelden naar een andere computer te versturen. Er zijn ook IP camera’s welke Wi-Fi gebruiken om opnamen te versturen. En het is mogelijk dat de camera alleen ethernet (bedrade netwerk) tot zijn beschikking heeft.

Afkorting IP en kenmerken

IP staat voor Internet Protocol. De beelden die met de camera gemaakt worden, worden verzonden over een standaard computernetwerk, via netwerk bekabeling, ook wel UTP genoemd of door de lucht door een draadloze verbinding. De camera heeft ook andere namen zoals netwerkcamera, internet camera of IP cam.

Met de techniek van deze camera is het mogelijk om beelden met een veel betere kwaliteit te versturen. Als je de camerabeelden live gaat bekijken, heb je een veel scherper beeld en je kunt digitaal inzoomen als je belangrijke details wilt onderzoeken.

Toepassingen

In het bedrijfsleven wordt deze camera steeds vaker gebruikt. Ook bij de Overheid wordt hij ingezet voor professionele videobewaking van objecten en locaties. En zelfs steeds meer particulieren maken deze keuze, omdat de prijs steeds aantrekkelijker wordt. Deze camera’s kunnen op privéterrein worden geplaatst, een goed alternatief voor een duur alarmsysteem. De camera kan nog voor veel meer worden gebruikt, zoals voor de bewaking van vakantiehuizen over de hele wereld, toepassing als babyfoon. Je kunt daardoor dan de beelden bekijken of luisteren via de iPhone of iPad. Je kunt ook stallen observeren met deze IP camera of bepaalde processen van dieren volgen. Op scholen en kinderdagverblijven wordt het ook vaker ingezet, net als in verzorgingscentra. Dit allemaal met het doel om alles goed in de gaten te houden.

Zelf aan de slag met de camera

Wanneer je een oogje hebt laten vallen op de IP camera kun je er zelf mee aan de slag! Als er beelden zijn gemaakt dan kun je de beelden eigenlijk overal bekijken, door middel van een internetverbinding en als de toepassing is geconfigureerd. De beelden kun je ook in het donker bekijken, dit wordt dan belicht via infrarood. Er is wel een verschil met overdag, de beelden worden dan in zwart-wit uitgezonden en dus niet in kleur. Ervaar nu zelf alle voordelen van deze camera en kies bij de Spy en Security shop je eigen camera uit!

U kunt bij ons direct online bestellen, zonder verzendkosten zowel voor Nederlandse en Belgische klanten!
Zie de IP-camera's die het meest worden aangeschaft door onze klanten